Den vigtige tinglysning af skødet

Når du har købt en bolig er det vigtigt, at du får tinglyst boligen så hurtigt som muligt. Årsagen til dette er, at så længe at skødet ikke er tinglyst, er boligen reelt ikke din og sælgers kreditorer kan tage pant i boligen. Det også selvom du er flyttet ind i boligen. 

Tinglysningen kan din boligadvokat hjælpe dig med at få gennemført hurtigt og nemt. Det er ikke gratis at få skødet tinglyst. Du betaler som køber et gebyr og en promille af købssummen for at få skødet tinglyst. Du kan læse mere på https://eboligadvokat.dk/tinglysning-fast-ejendom/.

I dag foregår en tinglysning digitalt. Danmark var det første land i verden der overgik til digital tinglysning. Du og sælger underskriver ved hjælp af NemId.

Fordelen ved at hyre en boligadvokat

En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i bolighandel. Han kan derfor hjælpe både købere og sælgere og dem der allerede har en bolig. F.eks. hvis du ejer en bolig, men har en samlever og du ønsker at han eller hende kan blive boende i dit hus, i tilfælde af at du dør.

Har du planer om at købe en ny bolig, så kan du med fordel fra starten få hjælp af en boligadvokat . Din advokat kan undersøge om der er lokalplaner fra kommunens side, der påvirker din beslutning om at købe bolig i område. Positivt som negativt.

Når du skal forhandle med sælger og ejendomsmægleren, kan du med fordel tage din boligadvokat med, eller helt overlade forhandlingerne til ham. Han er en erfaren forhandler og vil ofte tjene sit salær ind flere gange her. Har du ikke lyst til at din advokat skal forhandle på dine vegne, så sikre dig ved at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen. At aftalen først er gyldig når din advokat har godkendt den.