En bongotromme er et godt instrument at lære at holde rytmen med

26 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Der eksisterer mange instrumenter derude, og man kan godt tale om, at nogle er mere svære end andre at beherske og blive god til.

Men ens for dem alle er, at man skal kunne finde ud af at holde en rytme, vide hvilken taktart man er i, og spille sammen med de andre.

Det er sådan nogle basale evner, som man skal være i stand til at kunne, hvis man skal begå sig musisk – på nogen måde.

Selv hvis du bare vil spille for dig selv, så kommer du ikke til at lære mange sange, hvis du ikke ved, hvordan man holder rytmen.

Så kan man blive så godt, at man kan falde lidt ind foran eller bagved beatet, men til at starte med er bare godt at kunne holde rytmen generelt og ramme givne taktslag.

Her starter man godt med en bongotromme.

Bongotrommen lærer dig at holde rytmen

Det er også derfor, at man ser mange små børn i musiktimerne, der skal lære at bruge sådan et instrument, for man skal lære at holde rytmen som noget af det første.

Selvfølgelig kan man også lære at slå specielt, hårdt og mindre hårdt for at variere udtrykket i instrumentet, men som udgangspunkt skal man bare lære at slå, når der er brug for det.

Så kan man tage sådan en bongotromme og sætte sig med en metronom og lære at holde rytmen; senere kan man lytte til sange og genkende taktarten og forsøge at falde ind på de enkelte taktslag.

Senere igen kan man så begynde at improvisere, lave rundgange og falde ind og ud af beatet.

På et tidspunkt vil du blive så god, at det vil være lettere for dig at overgå til at spille trommer, og det vil også blive lettere for dig at forstå andre instrumenter, når du ved hvordan man spiller sammen og holder rytmen.

Flere Nyheder