Foregår tingene over hovedet på dig? Prøv personligt lederskab!

19 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

Personligt lederskab kan både menes i direkte forstand, hvor man tager styringen på arbejdspladsen som chefen, hvis man har denne rolle, eller hvis man er den ansatte, der gerne vil have retning på ens karriere.

Men det kan sådan set også være i ens almindelige tilværelse, hvor man ikke føler, at man har kontrol over livet, og man mere oplever, at man er med på en sidevogn, mens en anden styrer toget for en.

Det værste er næsten, hvis man altid har oplevet det sådan og bare ikke tænkt over det, så man faktisk er endt i anden række i sit eget liv, mens en anden har taget kontrollen for en.

Det er der faktisk mange mennesker, der kan ende med at tilbringe et liv som, hvor det først er på det yderste, at de indser, at de ikke levede sig selv fuldt ud.

Det er sådan noget, som personligt lederskab kan være med til at ændre på alle områder, så du bliver lederen i dit eget liv.

Personligt lederskab fører til egenkontrol

Der er på ingen måde tale om, at man er egoistisk og negligerer andre, men som bekendt skal man kunne hjælpe sig selv, før man kan hjælpe andre.

Hvis man hele livet har været vant til at modtage ordrer fra andre, så kan det være svært at fravriste sig den rolle, og man kan sætte lighedstegn mellem, at man er den føjelige type, og det er sådan, man skal leve.

Det kan have været en forælder, en ven, en kæreste, en hærchef, en chef eller andet, som hele tiden har overtaget teten med at tage kontrol over dig.

Men det skal være slut nu, for nu skal du lytte til dine egne behov fra dit indre i kroppen og sjælen, hvor du vil hen – og det kan personligt lederskab hjælpe dig med.

Flere Nyheder