Hvilke grunde er der til at vælge privat skifte?

Når I som arvinger skal vælge et privat skifte, skal I alle sammen være enige om det. Er der bare en, der ikke ønsker det, vil Skifteretten udpege en bobestyrer for jer. Er I i tvivl, om privat skifte er noget for jer, kan I med fordel læse mere på siden privatskifte.info. Det er en side, der er lavet af advokatfirmaet Hviid Advokater, der har stor erfaring på området. De har samlet de informationer, der er vigtigst at have i forhold til et privat skifte. 

Når I vælger et privat skifte, hæfter I selv personligt for eventuel gæld i boet. Hvis I ikke vidste, at der er gæld, men først finder ud af det, efter at I har fået et privat skifte, har I muligheden for at bakke ud og lade Skifteretten vælge en bobestyrer. På den måde kommer I ikke til at hæfte for pengene alligevel.

Som regel har man dog en god ide om, hvor meget gæld der er i boet, inden man begynder at gøre det op, men en del af det at gøre et bo er, at man udsender en annonce til landets kreditorer, så de har mulighed for at sige til, hvis de har nogle penge til gode. Det sker derfor, at der melder sig nogle kreditorer på banen, som man ikke vidste, at afdøde skyldte penge. 

Mange foretrækker privat skifte, fordi de så selv har mulighed for at vælge en advokat. Det kan give en en følelse af kontrol over situationen, at man selv har mulighed for at vælge, hvem man gerne vil have skal være ens advokat. Det kan være, at I tidligere har været i kontakt med en advokat, som I syntes, var god. Så kan det være rart at kunne bruge den samme igen. Det kan også være, at I har en advokat i familien. Så kan det også være mere rart, at det er ham eller hende, der gennemgår jeres personlige papirer frem for, at det er en vildt fremmed. 

Hvis I leder efter et advokatbureau til at hjælpe jer med et privat skifte, er I også meget velkomne til at kontakte Hviid Advokater, hvis I ønsker det. På deres hjemmeside kan I i hvert fald se, at de har styr på hele processen. De har kontorer i hele Danmark, og det vil derfor være nemt for jer at finde et kontor i nærheden af jer. Det kan derfor være en god mulighed at vælge dem, hvis I ikke har en anden advokat, som I foretrækker.