Hvorfor søge behandling på et misbrugscenter?

08 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Det er en rigtig god idé at opsøge professionel behandling, hvis man er endt i et misbrug af af eksempelvis hash, alkohol, receptpligtig medicin eller hårde stoffer. Et sådant misbrug går nemlig ikke over af sig selv, snarere tvært imod.

Når først man er fanget i afhængighedens favntag vil dette blot strammes og misbruget tage til med tiden. På et tidspunkt vil et misbrug uvægerligt føre til at man mister alt hvad der udgør selve éns eksistensgrundlag: Job, penge, bolig, familie, venner, og i sidste ende sig selv. Hvis der ikke bliver skredet ind over for misbruget i tide, er der således kun én vej – og den ender fatalt.

Misbrugscenter

Derfor er det vigtigt at du får hjælp til at komme ud af dit misbrug, hellere i dag end i morgen. Og denne hjælp får du hos et af de mange misbrugscentre rundt omkring i Danmark.

Hvilket center til behandling af misbrug skal jeg vælge?

Har du besluttet dig for at søge hjælp hos et misbrugscenter er det vigtigt at du undersøger de enkelte centre til bunds. Hvis din misbrugsbehandling skal være en succes, bør du vælge et misbrugscenter som benytter evidens baserede metoder til behandling af afhængigheds betinget misbrug.

Du kan for eksempel med stor fordel gå efter et center som benytter sig af Minnesota kuren. Minnesota kuren er en behandlings form som har sit udspring i AA’s 12 trins program. AA står for Anonyme Alkoholikere, og har igennem mange årtier benyttet denne model i forbindelse med alkohol afvænning.

Den dag i dag anvendes Minnesota kuren bredt når det kommer til alle former for misbrugsbehandling, og er samtidig tilføjet flere terapi former som for eksempel kognitiv og metakognitiv terapi samt analytisk psykologi. Du vil på et misbrugscenter således gennemgå intensiv terapi i forbindelse med din afvænning, og dermed øge dine chancer for at kunne opbygge et liv uden misbrug.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder